לבכי של התינוק סיבות רבות ומגוונות: רעב, צמא, חיתול רטוב, חום, כאב, חוסר שביעות רצון, קור, בהלה ועוד..
הסיבה העיקרית שבגללה התינוק בוכה היא בהלה: רעש חד, פנים זרות, תחושה של נפילה ואחיזה לא בטוחה, רצונו של התינוק להיות בתנועה, רצון בקרבה ומגע עם ההורים, רצון בתקשורת ועוד סיבות אחרות. התגובה הראשונית של ההורים לבכי התינוק היא נתינת מוצץ, האכלה, גירוי חוש הראיה והשמיעה אך כל אלה אינם בהכרח המענה הנכון לבכיו ולרצונו של התינוק.
מגע, קול ותנועה ושילובם הוא פתרון יעיל וטוב כמענה לבכי של התינוק וכתחליף למוצץ או האכלה נוספת.בימינו אנו רואים, כי בעיית ההשמנה בקרב ילדים צוברת תאוצה. אחת הסיבות לכך היא יצירת הרגלים עוד בינקות. כאשר אנחנו מרגיעים תינוק אוראלית – האכלה או מוצץ-בעצם, אנו יוצרים הרגל שילווה אותו גם בבגרותו. כאשר הילד יחווה מצבים של לחץ, בהלה או פחד, הוא יחפש פתרונות הרגעה באוכל. כדאי אם כן לנסות אפשרויות הרגעה אחרות.
בזמן התפתחותו ברחם, העובר נחשף לתנועה מרובה וזאת כמובן תוצאה מתנועותיה של אמו והמעבר מהרחם לסביבה החדשה לא פשוט לתינוק. בשבועות הראשונים ללידתו התינוק זקוק לתנאים הדומים להתפתחותו ברחם. התנועה היא צורך קיומי והתפתחותי חשוב לא פחות, זאת לאור העובדה שעולמו הופך להיות סטטי יותר ממה שהיה רגיל ברחם אימו. לכן, כאשר ממזון התינוק בוכה, אופציה נפלאה להרגעתו היא תנועה: להרים אותו על הידיים ולנוע איתו בחדר. הקרבה של התינוק אל ההורים יחד עם התנועה, הינם צורך אורגני וחלק בלתי נפרד משלבי ההתפתחות של התינוק. הקרבה האולטימטיבית בחודשים הראשונים, מהווה בסיס להתפתחות מוטורית, חושית ורגשית.
מגע הינו אופציה נפלאה נוספת להרגעת בכי התינוקות – ברחם התינוק נחשף למגע רב, כשהוא מתחכך עם דפנות הרחם, אך בצאתו אל העולם גופו נחשף למעט מאוד מגע, והגוף אינו מקבל את אותן תחושות להן זכה ברחם. מומלץ להעניק לתינוק בחודשיו הראשונים הרבה מגע, כשהכוונה היא למגע עמוק כגון עיסוי תינוקות, טפיחות קלות, מעיכות רכות של האיברים, תרגילי מתיחות והצלבת איברים ועוד. כל אלה מכניסים את התינוק לשקט, ועוזרים לו ללמוד להכיר את גופו.
התחושה העמוקה של השרירים מעבירה מסר תחושתי למוח על מיקום האיברים ויוצרת נינוחות ודימוי גופני מפותח וכן מפתחת את מערכות החושיות והעצביות.
טכניקה נוספת להרגעת בכי תינוקות היא שימוש באיכויות הקול כדי למשוך את תשומת ליבו של התינוק, אפשר להפיק קולות שונים בעוצמות קול שונות ולאחר מכן להרגיעו ע"י הורדה הדרגתית של העוצמה – המשחק בקול מושך את תשומת ליבו ומסייע לפיתוח המערכת הסנסורית של התינוק ולהרגעתו.
חשוב לזכור! בכי הוא חלק טבעי וחשוב מהתפתחות תינוקות – אנו יכולים להקל ולעזור לתינוק בדרכים רבות, אולם עלינו לקבל את הבכי כאפשרויות התקשורת וההסברה של התינוק לגבי מצבו.
נשמח לעמוד לשירותכם בכל שאלה נוספת אצלנו בסטודיו "בייבי יוגה".