עצירות אצל תינוקות זהו מצב שבו הצואה של התינוק נהפכת למוצקה יותר ולקשה יותר. לתינוק יהיה קשה או שיגרם כאב בעת שירוקן את מעיו, והמעיים לא יתרוקנו בתכיפות המקובלת.
הסיבה העיקרית לעצירות היא מיעוט נוזלים בתזונה היומית של התינוקות. כל זמן שהמרווחים בין ארוחה לארוחה גדלים, או שהארוחות מועטות בנוזלים, הופכת הצואה לקשה יותר והיא מתקשה לעבור דרך המעי הגס החוצה. ולכן יש להרבות במתן נוזלים לתינוק.
תינוק יונק סובל לעיתים רחוקות מעצירות משום שחלב אם מתעכל בקלות רבה. לתינוקות יונקים יש מספר סוגים של חיידקים מועילים במעי הגס שמסוגלים לפרק חלבוני חלב שבדרך אחרת לא היו מתעכלים. התוצאה היא שצואתם רכה יותר, דבר שמקל על תנועתיות המעי. לתינוקות יונקים יש גם רמות גבוהות יותר של הורמון המוטילין שמגביר את תנועתיות המעי.
תינוק שמואכל בבקבוק, סובל לעיתים מעצירות, משום שמרכיבי חלב פרה או חלב סויה או חלב אבקתי, הם קשים יותר לעיכול בקיבת התינוק. לתינוק שמוזן רק על-ידי נוסחת חלב תהיינה פחות יציאות מתינוק יונק. הצואה תהיה סמיכה יותר ובעלת גוון נוטה לירקרק.
מזון הוא בדרך כלל הגורם הנפוץ ביותר לעצירות תינוקות. במקרים של בעיה רצינית יותר. אם התינוק אינו עולה במשקל או מפגין תסמינים לא תקינים, רצוי לפנות לרופא. מזון שהוא חדש עבור התינוק עדיף לתת בתחילה במנות מאוד קטנות ולבחון את תגובותיו לכך.
עצירות אצל תינוקות ניתן לפתור על-ידי כך שמוסיפים לשתייה של התינוק מי תאנים (מים ששרו בהם תאנים), או אפילומעט סוכר. אפשר גם לעסות את בטנו של התינוק עיסוי עדין במשך חמש-עשרה דקות בתנועות קלות. העצירות אצל התינוקות אינה כרונית, ואם מתגברים עליה בדרכים טבעיות יותר הבעיה נפתרת אחר-כך מעצמה תוך תהליך בריא יותר לגוף.
מתי ללכת לרופא?
אם לתינוק יש עצירות, אך הוא רגוע, המתינו עוד יום. ברוב המקרים העצירות חולפת מעצמה. אם הילד באי שקט ניכר ולא נתן צואה במשך ארבעה-חמישה ימים, יש לפנות לרופא.
נשמח לעמוד לשירותכם בכל שאלה נוספת אצלנו בסטודיו "בייבי גורו".